IMG_0700Acuzaţii grave la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa.  5 profesori de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrative sunt suspectaţi că au condiţionat promovarea examenelor de primirea de bani şi vindeau lucrări de licenţă elaborate şi susţinute în anii anteriori contra unor sume între 300 şi 400 euro. În urma audierilor, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus măsuri preventive faţă de cadrele didactice.
IRINA ORIOL şi  FLORIN IONEL FRANŢ au fost reţinuţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată şi folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. Alţi trei sunt cercetaţi sub controlul judiciar. MIHAI VIŞAN este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă; MARIAN MIHĂILĂ de abuz în serviciu în formă continuată; RUXANA GHIŢĂ de luare de mită.
În cazul IRINEI ORIOL a fost organizat un flagranţ aceasta fiind depistată cu suma de 300 lei şi un parfum (în valoare de 194 lei), bunuri oferite de un investigator sub acoperire, pretinse anterior de inculpată pentru a-şi trafica influenţa pe lângă un cadru didactic examinator, în vederea promovării unui examen de restanţă. Cu această ocazie, inculpata a dictat subiectele pentru examenul ce urma să fie susţinut a doua zi, punându-i la dispoziţie investigatorului inclusiv materiale de curs.