Produsele tradiţionale din Banat au luat calea Spaniei: Conservele de legume din Bocşa la mare căutare

226

Participarea producătorilor cărăşeni la INDAGRA – cel mai mare târg de produse agricole şi utilaje din România a fost un succes pentru unii dintre ei. Produsele tradiţionale ale lui Mircea Freisz din Bocşa şi-au găsit căutare pe piaţa spaniolă. Acesta a încheiat un contract în valoare de 1.500 de euro pentru produse din gama celor 5 tradiţionale atestate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

În plus acesta a câştigat încrederea mai multor retaileri din România, care vor desface pe rafturile magazinelor lor produse de marcă, cu tradiţie din Caraş-Severin.

Conservele pe bază de legume din Banat sunt căutate de consumatori de toate confesiunile şi orientările religioase.

Mircea Freisz din Bocşa a declarat pentru Radio Reşiţa că, recent a fost contactat de un lanţ de magazine, sub patronaj arab, din Constanţa, care s-au interesat de produsele vegetale tradiţionale de marcă din Caraş-Severin şi urmează să încheie un contract de livrare cu aceştia. Mircea Freisz a mai spus că, se apropie perioada de Post a Crăciunului şi sărbătorile de iarnă, iar solicitările în ceea ce priveşte consumul produselor vegetale este într-o continuă creştere.

(Hardy Cvoica)