Legumicultorii vor avea mai mult timp la dispoziție pentru valorificarea tomatelor

Producătorii agricoli susținuți prin program guvernamental să cultive tomate în spații protejate (sere sau solarii), în vederea asigurării necesarului de consum intern, își vor putea valorifica producția realizată într-o perioadă de timp mai mare, respectiv începând cu data de 23 octombrie.

Guvernul a modificat miercuri, 18 octombrie Hotărârea Nr. 39/ 2017, stabilind perioada de valorificare a producției de tomate din spații protejate obținută din ciclul II de vegetație, între 23 octombrie – 20 decembrie.

Astfel, perioada de timp a fost prelungită, prin devansarea cu o săptămână a termenului de la care producătorii își pot vinde produsele. Prelungirea perioadei de valorificare a tomatelor cultivate în spații protejate a fost decisă și în contextul în care, din cauza factorilor de mediu, s-a redus perioada de valorificare a producției de tomate cultivate în câmp.

Prelungirea perioadei de valorificare a tomatelor produse în spații protejate vine în sprijinul producătorilor, care vor avea posibilitatea să primească mai devreme sumele decontate de stat și, implicit, să poată pregăti din timp serele și solariile pentru noul sezon de recoltă.

Foto: arhiva

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles