Problemele Poștei Române, tot mai acute în Caraş-Severin

Dacă la nivel de conducere Compania Naţională Poşta Română stă bine, cu numărul de directori la nivel central, câte unul la cele nouă sucursale din ţară și în fiecare județ subordonat unei sucursale, nu același lucru se poate spune şi despre personalul care lucrează la ghișee sau despre poștași, al căror număr este insuficient. Acest lucru creează o serie de sincope, serviciile poștale nemaiputând fi onorate corespunzător.

Ionel Răitaru – preşedintele BNS şi SLPR, filiala Caraş-Severin, a declarat pentru Radio Reşiţa că doar cei care ocupă funcții de conducere au salarii generoase, angajații de rând trebuie să se mulțumească cu venituri derizorii, fapt pentru care, de la o lună la alta, oficiile rămân tot mai goale pentru că personalul pleacă pe capete:

Ce-i doare cel mai mult este salarizarea. Aproape toată lumea, 80% din toată compania are salariul minim pe economie de 3.000 lei; din ăia trebuie să-și plătească toate taxele. Prețurile au crescut. Una din marile probleme cu care ne confruntăm: nu suntem atractivi din cauza salariului mic şi pleacă o grămadă de oameni, îşi dau demisă. Nici angajări nu se pot face pentru că salariaţii odată plecați, se desființează postul. Noua organigramă propusă de companie înseamnă un om pe UAT, la primărie și atunci acela să deservească câte sate are comuna. Asta înseamnă că, între 30 şi 50% din personal va pleca acasă cu salarii compensatorii, procesul de restructurare fiind deja în plină desfăşurare“.

Preşedintele BNS şi SLPR, filiala Caraş-Severin, a expus situaţia gravă cu care se confruntă Oficiul Judeţean de Poştă prefectului judeţului, Ioan Dragomir pentru a fi transmisă mai departe Companiei Naţionale Poşta Română spre a putea fi luate măsurile urgente care se impun.

Ionel Răitaru a mai subliniat că, în urma studiilor efectuate, în România un singur factor poştal trebuie să deservească 825 de persoane, pe când în Ungaria, acestuia îi revin doar 350.  

De același autor

Related Articles