Problemele la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa continuă! De această dată personalul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Caraş-Severin acuză conducerea spitalului de abuz în serviciu şi obstrucţionarea actului medical!

Conducerea Serviciului Judeţean de Medicină Legală a constatat practic confiscarea fondurilor proprii, acumulate din prestaţiile medico-legale, de către noua echipă de conducere a Spitalului Judetean. De asemenea au fost realizate decontări fictive din fondurile Serviciului Judeţean de Medicină Legală, la gaz metan, de exemplu deşi clădirea în care funcţionează această unitate nu este racordată la gaz metan, a precizat şeful Instituţiei de Medicină Legală Caraş-Severin, medicul legist, Marius Toc.

Veniturile proprii se constituie din contravaloarea prestaţiilor medico-legale care rămân conform legii la instituţiile medico-legale şi se reportează anual dar cu aceiaşi destinaţie. Evidenţa contabilă a veniturilor Serviciului Judeţean de Medicină Legală se face pe analitice separat de către Serviciul Financiar Contabil al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa. În prezent putem spune că suntem obstrucţionaţi de către conducerea spitalului de a utiliza propriile venituri extrabugetare în vederea achiziţionării de bunuri absolut obligatorii desfăşurării în bune condiţii a actului medico-legal. Argumentele conducerii Spitalului Judeţean sunt următoarele: Spitalul nu are bani deşi problema arieratelor unităţii medicale nu ţin de SJMLCS, transferul din greşeală într-un alt cont, situaţia achitării asigurărilor maşinilor de serviciu, plata organismelor de certificare ISO. În aceste condiţii, NOI ne întrebăm unde sunt fondurile Instituţiei Medico-Legale şi ce se întâmplă cu ele?” este întrebarea la care SJMCLS încă aşteaptă un răspuns de la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, a precizat medicul Marius Toc.

În plus s-au întocmit anexe la contractul de telefonie, fără ştirea sau acordul Medicinei Legală, cu creşterea numărului de terminale şi servicii care au dus la creşterea facturii, pe seama instituţiei medico legale de aproape 4 ori, a mai declarat şeful acestei unităţi, doctorul de medicină legală, Marius Toc. Toate aceste probleme au fost menţionate într-un memoriu trimis şi Consiliului Judeţean, ne-o confirmă şi preşedintele acestui for judetean, Silviu Hurduzeu.

Au făcut şi dânşii un memoriu şi o să discut acest lucru cu conducerea spitalului, când mă voi întâlni cu dânşii”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

Echipa Radio România Reşiţa a încercat să ia legătura şi cu managerul Spitalului Judeţean din Reşiţa, însă managerul Cristina Bacer nu a fost de găsit. Contactată telefonic astăzi de nenumărate ori, domnia sa nu a răspuns, ba mai mult ne-a respins apelul!

În plus planurile de investiţii ale Serviciului Judeţean de Medicină Legală, angajarea de personal, achiziţiile absolut necesare sunt trunchiate şi amânate de către administraţia spitalului, fără nicio justificare sau temei legal, susţin cadrele medicale de la Medicină Legală Caraş-Severin.

Şi acestea nu sunt singurele probleme. Echipa Radio România Reşiţa continuă şirul dezvăluirilor şi în zilele următoare!

Daiana Roşca