lapte praf

Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin nu mai are în depozit în acest moment nicio cutie de lapte praf. Autorităţile spun că nu pot organiza licitaţia pentru achiziţia laptelui, deoarece Ministerul Sănătăţii nu a stabilit încă bugetul.

Probleme au existat şi anul trecut. Laptele praf a lipsit şi în lunile februarie – martie şi iulie – august a anului trecut.  450 de mămici din Caraş-Severin au depus deja cereri. Acestea vor intra în posesia laptelui praf doar la finalul lunii martie, a precizat Iuliana Sârbu, consilier în cadrul DSP Caraş-Severin.

Pot beneficia de lapte praf gratuit copiii a căror mame nu au voie să alăpteze din cauza unor boli grave, cei care au la naştere o greutate mică, bebeluşii adoptaţi sau cei care s-au născut în centrele de plasament dar şi micuţii care au mama decedată.

Nici mămicile din Timiş nu au mai primit lapte praf de la mijlocul anului trecut. Direcţia de Sănătate Publică  nu mai are nicio cutie de lapte praf în depozit şi nu se ştie când ar putea să primească laptele praf. Ultimele datele din Timiş arătau că 60-70 de mămici beneficiază în fiecare lună de lapte praf, adică în jur de 700 de cereri pe an.