Problema taurilor de pe străzile din Moldova Nouă, rezolvată, de principiu

Locuitorii din Moldova Nouă sunt terorizaţi de aproximaitv cinci ani de mai multe vite lăsate libere pe domeniul public. Mai grav este că din cireadă fac parte şi mai mulţi tauri, foarte agresivi, care puneau în pericol integritatea fizică a oamenilor, dat fiind că-şi făceau deseori apariţia în zonele locuite.

„Fenomenul este unul care durează de aproximativ cinci ani. Nimeni n-a rezolvat absolut nimic. Au fost doar câteva convorbiri telefonice între fostul primar, Adrian Torma şi deţinătorul vitelor. Aceste animale bântuie oraşul, pentru că sunt vreo 70-80. Au fost scăpate de sub control şi s-au sălbăticit, umblă peste tot şi de cele mai multe ori poposesc în parc şi chiar printre blocuri. Au câţiva tauri în turmă care împung şi sperie populaţia.

În momentul în care mi-a fost adus la cunoştinţă fenomenul am făcut câteva intervenţii, în scris, la Direcţia Sanitar Veterinară, Consiliul Judeţean şi la Poliţia Animalelor şi-am luat decizia să mă întâlnesc cu ei.

Pentru că există cadru legislativ referitor la aceste probleme, astăzi la Moldova Nouă a fost constituit un colectiv de lucru format din funcţionari ai administraţiei locale, de la DSV, medici veterinari, a fost chiar cel care răspunde de Poliţia Animalelor din IPJ Caraş-Severin, fiind prezent inclusiv proprietarul animalelor, Stanoievici Mladen.

S-a discutat modalitatea în care putem să rezolvăm această problemă şi s-a ajuns la o concluzie foarte bună şi importantă. Proprietarul a acceptat să rămână în final cu vreo 10 animale şi este de acord ca sprijinit de autorităţile locale şi judeţene să-i fie crotaliate animalele, astfel încât să intre în legalitate. Direcţia Sanitară s-a angajat că va rezolva cu abatoare să le preia, astfel încât într-o perioadă rezobabilă, situaţia să revină la normal”, spune primarul oraşului Moldova Nouă, Ion Chisăliţă.

De același autor

Related Articles