Eveniment regal de promovare a cărţii, la Caransebeş

Principele-Radu-al-României

Alteţa Sa Regală, Principele Radu al României îşi va prezenta cele mai recente apariţii editoriale la Caransebeş, luni 24 martie. Întâlnirea cu cititorii va avea loc la  ora 14.55, la Casa Municipală de Cultură “George Suru”. Va fi prezentat volumul “Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 şi 2003” semnat de Principele Radu şi Principesa Margareta  şi lucrarea „Portretul Principesei Moştenitoare”  de Sandra Gătejeanu Gheorghe. Intrarea este liberă, iar evenimentul va include şi sesiuni de autografe. În aceeaşi zi, la Liceul Pedagogic, ASR Principele Radu va avea întâlniri cu elevii, părinţii şi profesorii pentru promovarea lecturii în rândul tinerelor generaţii. Alteţa Sa va vorbi despre alegerea de a susţine programul “Cărţile copilăriei”  şi de multiplele direcţii de acţiune din cadrul acestuia pentru a readuce lectura printre plăcerile celor mici.

„Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe este o minunată carte-album ce prezintă destinul în imagini, de la naştere până în zilele noastre, al primei femei care va moşteni Coroana României. Pornind de la amintirile Alteţei Sale Regale şi apelând la documente, fotografii, obiecte personale, dar şi lucruri ce fac parte din Colecţia Regală, unele dintre ele prezentate în premieră în volumul “Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare”, autoarea Sandra Gătejeanu Gheorghe ne vorbeşte despre copilăria şi adolescenţa Principesei Moştenitoare, despre studiile şi experienţa comunitară, despre viaţa de familie, interesele şi activităţile întreprinse de Principesa Margareta în folosul României.

„Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 şi 2003” de ASR Principele Radu al României este un jurnal „pe sărite“ în care aventura spirituală a actorului care duce texte româneşti şi străine pe meridianele (şi scenele) lumii se împleteşte cu destinul omului de staţ devenit membru al Casei Regale a României. Misiunea sa, aceea de a purta numele şi spiritualitatea românească în lume, de a fi mesager al ţării pentru reintegrarea ei în familia căreia de drept îi aparţine, lumea democratică, devine un sens şi o datorie umană, pe care o îndeplineşte cu devotament alături de întreaga Familie Regală a României. Cele trei poduri din titlul cărţii fac referire la trei treceri diferite, simultane şi fundamentale în viaţa Alteţei Sale Regale: trecerea de la un mileniu la altul, trecerea de la România comunistă la lumea liberă, trecerea de la condiţia de actor la cea de principe regal.

(Cornelia Vlaicu)

Sursa foto: sursazilei.ro

De același autor

Related Articles