Primul festival dedicat împărătesei „Sissi” va avea loc în Banat

Staţiunea Băile Herculane a fost vizitată de-a lungul timpului de numeroase personalităţi,cea mai strălucită prezenţă fiind fără îndoială, împărăteasa Elisabeta (cunoscută sub numele de Sissi). În primăvara anului 1887, Sissi a petrecut mai bine de o lună de zile pe Valea Cernei, la vila care astăzi îi poartă numele.

„Pe lista de evenimente culturale aferentă acestui an, am inclus şi festivalul aniversării a 160 de ani de la trecerea pe aceste meleaguri a împărătesei Sissi. Vom avea invitaţi din Ungaria, Austria şi chiar din Germania, care vor marca acest important eveniment ce se va desfăşura pentru prima dată la noi în staţiune”, ne-a declarat Cristian Miclău – primarul oraşului de pe Valea Cernei.

Împărăteasa Elisabeta are în staţiune o clădire şi un traseu turistic care îi poartă numele. Dealtfel, într-una dintre zilele festivalului va fi parcurs vechiul traseu, care va porni de pe Platoul Coronini şi va duce până la Foişorul Roşu. „În acest scop, vom încerca în colaborare cu Asociaţia de Turism din Băile Herculane şi rangerii Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei o reabilitare a acestui traseu prin construirea unor podeţe peste pârâurile care trec de-a lungul traseului şi amenajarea în stil austriac a Foişorului Roşu”, a precizat pentru Radio România Reșița, edilul-şef al urbei de pe Cerna.

Paul Sever Smadu

foto: Agerpres