Vă spuneam la începutul noului an 2021 că persoanele care au fost infectate cu SARS CoV-2 se pot recupera la Clinica Oncologică Nera, din Caraş-Severin. Din 6 ianuarie, aici funcționează cea mai performantă camera hiperbară automatizată din România.

Primii pacienți ai Clinicii Nera au beneficiat deja de acest tip de terapie, majoritatea confruntându-se cu probleme de sănătate, în urma infectării cu SARS CoV-2. Din fericire însă, după doar o săptămână de tratament, unii deja se pot întorce acasă mai pregătiți să înfrunte provocările acestor vremuri, alții mai rămân puțin, pentru o nouă cură în camera hiperbară.

La Clinica Nera există cea mai performantă tehnologie pentru Trapia Hiperbară din România (camera germană Haux, acreditată ca echipament medical; cu rezultate imediate în recuperarea post-Covid) și monitorizare pe indicatorii medicali.

În plus, clinica pune la dispoziția bolnavilor din întreaga țară și facilitați pentru EKG, Spirometrie, Fizio-kinetoterapie și Dietoterapie, unele chiar în interiorul camerei hiperbare.Toate acestea, într-un cadru natural minunat aflat în vecinătatea rezervației Cheile Nerei-Beușnița.

Specialiştii în domeniul sanitar susţin că leziunile pulmonare provocate de coronavirus se recuperează în foarte scurtă vreme prin terapia cu oxigen sub presiune.

Centrul Nera are 45 de spaţii de cazare şi spaţii de tratament.

Acest tip de cameră poate trata mai mulţi pacienţi în acelaşi timp. În conditii normale, oxigenul este transportat la celule prin legarea sa de hemoglobină. Această concentraţie crescută de oxigen în sânge face ca fiecare celulă a corpului omenesc să fie aprovizionată optimal cu oxigen, chiar şi în cazul unor afecţiuni ce deteriorează vasele sangvine sau transportul hemoglobinal, avand un efect terapeutic benefic în cazul multor patologii.