harta bac judeteRata de promovabilitate în judeţul Caraş-Severin la sesiunea iunie-iulie a examenului de bacalaureat este de 60%, conform datelor publicate de Ministerul Educaţiei Naţionale. Acest procent ne situează sub media pe ţară care este de 66,41%. Rezultatele sunt însă mai bune decât cele de anul trecut când numai 51,36% dintre candidaţi au reuşit să obţină note de trecere. În schimb, nu avem nicio medie de 10.

Emoţii, lacrimi de bucurie sau de tristeţe, strigăte de surprindere- cam aşa s-au manifestat tinerii în faţa panourilor unde au fost afişate în această dimineaţă rezultatele acestui examen, examenul maturităţii:

rez bac 2

bac nota 10 variatie 2014 bacPrimele rezultate de la bacalaureat vor fi afişate astăzi pe edu.ro. dar şi la centrele de examen. Până la ora 20.00 pot fi depuse contestaţii. Acestea vor fi rezolvate în următoarele două zile, iar notele finale vor fi făcute publice vineri, 10 iulie.

Pentru a absolvi, elevii trebuie să îndeplinească condiţiile următoare: să fi susţinut toate probele de evaluare a competenţelor şi probele scrise, să fi obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi cel puţin media 6 la probele scrise.

În judeţul Caraş-Severin, în 2014, aproape jumătate dintre elevii care au susţinut bacalaureatul au obţinut note de trecere. Procentul de promovare a examenului este cel mai bun înregistrat din 2011 încoace – 49,27%. Rata este cu 23 de procente mai mare faţă de cea atunci.
În schimb, rezultatele la simularea ce a avut loc în primăvară au arătat că doar 24,36 % dintre elevi ar fi promovat atunci examenul de bacalaureat.

Tinerii care nu vor merge la facultate, se vor putea angaja. ANOFM anunţă că firmele pot beneficia de subvenţii dacă angajează proaspăt absolvenţi. Potrivit legii, patronii primesc bani şi dacă angajează elevi şi studenţi în perioada vacanţelor.