În municipiul Reşiţa au apărut primele cazuri de scarlatină, susţin medicii de familie, care arată totuşi că boala este specifică acestei perioade din an. Cei afectaţi sunt în special copiii din colectivităţi.

Persoanele care au febră mare şi dureri de gât trebuie să facă exudatul faringian pentru a afla dacă au sau nu această boală. La cei care se confirmă, trebuie acordat tratament medicamentos. Până la această oră niciun caz nu a necesitat internare în secţia de Boli infecţiase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, a precizat managerul Dumitru Secăşan.

Atenţie! Într-o colectivitate în care a fost pus un diagnostic de scarlatină, toţi cei care au intrat în contact cu copilul respectiv sunt nevoiţi să facă exudatul faringian, adică un examen care identifică prezenţa unei infecţii bacteriene, fungice sau virale la nivelul faringelui. Odată stabilit diagnosticul, se face exudat la toţi copiii cu care pacientul a intrat în contact. În grădiniţe trebuie luate măsuri, toate jucăriile, vesela, covoarele, sunt supuse unui ciclu riguros de dezinfecţie.

Daiana Roşca