Primarul Ioan Popa: Toate neconformităţile vor fi soluţionate de către constructor

Acolo unde sunt neconformităţi, ele vor fi soluţionate de către constructor. Dacă va fi nevoie, vor fi rase şi se reasfaltează.“, a declarat primarul Ioan Popa cu privire la lucrările calitatea unor lucrări efectuate în cadrul proiectului de tramvai.

Edilul susţine că până pentru a nu mai exista astfel de probleme, nu se va mai asfalta la temperaturi scăzute. “Au încercat probabil să lucreze în condiţii neprielnice de timp, asfaltul fiind într-un strat subţire acolo, se răceşte foarte rapid şi tocmai din acest considerent, am convenit de comun acord să nu mai asfaltăm decât atunci când temperaturile permit acest lucru.

În prezent, constructorul îşi concentrează activitatea în Lunca Bârzavei, unde se lucrează intens. Pentru celelalte tronsoane unde au fost deschise şantiere, se aşteaptă al doilea transport de cale de rulare, la sfârşitul lunii februarie.

Primarul Ioan Popa susţine că proiectul de reintroducere a tramvaiului în Reşiţa este în grafic şi nu sunt semnalate întârzieri chiar dacă au mai apărut mici probleme. Lucrările au termen de finalizare decembrie 2023.

Între timp, la sfârşitul acestei săptămâni este aşteptat să ajungă şi primul tramvai realizat de turcii de la Durmazlar. “Tramvaiul este pe drum, este un transport agabaritic şi vine doar pe timp de noapte, cu antemergător. Va fi pus în depoul de tramvai, din apropierea zonei Kaufland.

Garnitura a fost testată în Turcia, iar documentele pentru omologare au fost transmise către AFER. “Nu sunt probleme pentru că ar trebui să îl punem undeva în mişcare. Eu sper să îl vedem cât mai repede pe şină, în oraş.”

Celelalte garnituri vor sosi etapizat. Reşiţa va primi, în total, 13 tramvaie cu câte 32 de locuri, rampă electrică pentru persoanele cu handicap, dar şi cu locuri pentru cărucioare şi bagaje.

De același autor

Related Articles