Sub genericul „Curățăm și menținem”, în Reșița a demarat campania de primăvară.

Primăria a convocat astăzi administratorii asociaţiilor de locatari şi proprietari pentru a le solicita ajutorul în această acţiune. După ce le-a expus programul gândit, care cuprinde în special acţiuni de voluntariat, dar şi un concurs cu premii de zeci de mii de lei, primarul Ioan Popa a ţinut să precizeze că administraţia se va implica la maxim, dar este nevoie şi de aportul cetăţenilor.

Câţiva zeci de administratori au răspuns invitaţiei şi au profitat de acest prilej pentru a-şi expune şi nemulţumirile legate în special de parcarea pe trotuar a maşinilor, de lucrările de apă şi canalizare, de magazinele care depozitează deşeurile de hârtie în containere şi de oamenii străzii care le împrăştie. Dar pentru că nu acesta era scopul întâlnirii, viceprimarul Paul Vasile a promis că va organiza o reuniune specială la care să participe toţi sefii de direcţii din primărie, ca să le poată răspunde punctual.

În această campanie, pe lângă acţiunile de voluntariat cu proprii angajaţi, Primăria va monta 50 de coşuri stradale cu dozatoare cu pungi pentru proprietarii de căţei, montare de panouri avertizoare în parcuri, campanii de colectare a deşeurilor elecrice şi electronice, acţiuni în şcoli.

Totodată, viceprimarul Paul Vasile a atras atenţia asupra sloganului sub care se desfăşoară campania Curăţăm şi menţinem, insistând pe această a doua parte.

Deşi campania se va încheia în 14 martie, concursul pentru asociaţiile de proprietari care va începe în 12 martie, va dura până la mijlocul lunii iunie. Ca o noutate, în acest an, asociaţiile care vor să participe la întrecere trebuie să completeze un formular de înscriere.

Se vor acorda trei premii întâi de 2.000 de lei fiecare, 2 premii doi de 1.000 de lei, 3 premii trei de 500 de lei şi 5 menţiuni de 100 de lei.(Daniela Tudor)