Primarul Ioan Popa: 2021 a fost un an greu în care s-a muncit mult. Rezultatele se vor vedea abia în 2022

2021 a fost un an complicat şi complex pentru Primăria Reşiţa deoarece au fost pregătite foarte multe proiecte pentru ciclul de finanţare 2021-2027, susţine edilul Ioan Popa.

Primarul Ioan Popa a declarat că s-a muncit mult însă rezultatele se vor vedea abia în 2022 când vor demara lucrările la tramvai, noul spital judeţean, funicular, domeniul schiabil Semenic şi infrastructura microraioanelor 2, 3 şi 4.

IOAN POPA: A fost un an în care am realizat foarte multe documentații, ele deja devin mature în 2022 și vom începe să culegem roade. În același timp a fost un an în care am închis foarte multe proiecte în special pe eficienţă energetică, pe educaţie. Este vorba de licee, școli şi grădinițe, ele sunt unele după altele în derulare. Avem şi aceşti doi Jolly Joker, fostul liceu de construcții de la universitate din curte și fostul liceu tehnologic cărăşan din Govândari. Iată că au ieșit elevii de la Tietz care s-au dus că este gata Tietz-ul şi au venit elevii de la generală nr. 6 și de la gimnazială nr.2 pentru că încep lucrările.

Este un efort foarte mare pe care colegii noștri îl fac pentru a face aceste permutări, este un calvar și pentru profesori, pentru elevii, pentru părinți dar gândiţi-vă că sunt alte orașe în România care nu au avut șansa acestor Jolly Joker și a trebuit să facă școală dimineață şi după-masă, lucru care a pus copiii sau părinții într-o dificultate majoră. 2021 a fost un an greu, îl încheiem pe genunchi ca şi oboseală dar cu satisfacţia că am reușit să facem multe lucruri.

Primarul Ioan Popa a mai spus că 2022 este anul în care se vor contura proiecte majore pentru Reşiţa, proiecte pe care toată lumea le aşteaptă.

IOAN POPA: 2022 este anul în care trebuie să demareze lucrările de infrastructură la tramvai. Suntem pe evaluare pe foc automat între cele două companii ALSTROM şi PORR. Anul 2022 este anul în care vom realiza studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic la funicular, cele 8 poduri pietonale şi promenada pe malul drept al Bârzavei până jos la Kaufland. 2022 este anul în care vom demara lucrările de proiectare la reabilitare şi modernizare infrastructură microraioanelor 2, 3 şi 4. Este anul în care vom licita telegondola, sistemul de înzăpezire şi realizarea unor activităţi de vară pe muntele Semenic. Este anul în care trebuie să primim studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic al noului spital judeţean. Sper ca în 2022, la finalul primului semestru să demareze lucrările la mall. Sper să fie un an de bun augur.

De același autor

Related Articles