[AUDIO] Istoria se repetă: Primarul din Fîrliug a fost suspendat din nou

268

La Fîrliug urmează să fie organizate alegeri anticipate. Prefectul judeţului Caraş-Severin, Florenţa Albu a emis ordinul de încetare de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului de primar al comunei Fîrliug, al lui Ioan Borduz. Ordinul a venit ca urmare a unei condamnări la închisoare cu suspendare pe care acesta o are într-un dosar de deturnare de fonduri europene. Conform legii, atribuţiile vor fi exercitate de drept de către viceprimarul comunei. Borduz are la dispoziție 10 zile de la comunicare să atace ordinul prefectului în Contencios Administrativ.

„Ordinul a fost emis ca urmare a pronunţării de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a Deciziei nr. 18/2015, privind dezlegarea unei chestiuni de drept referitoare la aplicabilitatea dispoziţiilor art. 15 alin.(2) lit. e) din Legea nr. 393/2004 privind statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, având în vedere sentinţa penală pronunţată de Tribunalul Caraş-Severin, rămasă definitivă la data de 24.03.2015”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Primarul spune că este vorba de un abuz şi că va ataca chiar astăzi ordinul prefectului în Contencios Administrativ:

 

Până la pronunțarea instanței, atribuţiile vor fi exercitate de drept de către viceprimarul comunei, Petru Marcu. Acesta este tot membru PSD.

(Sebastian Dragomir)