palat tiganesc TimisoaraO primă demolare a unui palat ţigănesc din Timişoara, construit fără autorizaţie la şase etaje, va avea loc în curând, după ce primăria a obţinut câştig de cauză în instanţă.

„Am câştigat în instanţă definitiv şi irevocabil procesul contra celor care au construit asemenea mizerie şi, evident, ne-am adresat executorilor pentru punerea în aplicare a sentinţei judecătoreşti care prevede demolarea a ceea ce s-a construit fără aprobare. Primăria Municipiului Timişoara continuă astfel seria de victorii în instanţă contra celor care nu înţeleg să se comporte în oraş conform legii”, a declarat primarul Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă.

Viceprimarul Traian Stoia a apreciat, la rândul său, că demolarea palatului cu şase etaje, care nu respectă nicio normă de sistematizare şi nu avea avizele pentru construcţie, reprezintă un succes remarcabil pentru municipalitate.

„Este vorba despre un imobil pentru care Primăria Timişoara a emis autorizaţie de construcţie doar pentru parter plus un etaj, în vreme ce proprietarul a ridicat nu mai puţin de şase nivele. În termen de 30 de zile clădirea trebuie demolată la nivelul legal”, a spus Stoia.