primaria resita (4)

Primăria Reşiţa a transmis o adresă către Consiliul Judeţean prin care a solicitat amenajarea unui aeroport de mici dimensiuni în Reşiţa, cu o dotare minimă sau a un heliport. Un alt proiect important este o autostradă care să facă legătura între Reşiţa şi autostrada Nădlac-Arad-Timişoara-Lugoj-Deva-Sibiu-Piteşti. Autostrada va optimiza conexiunea rutieră de-a lungul coridorului pan-european IV: spre vest cu Ungaria şi celelalte state membre UE şi spre est cu Bucureşti şi Constanţa-Marea Neagră. Totodată, autostrada va asigura o mai bună legătură internă între centrele regionale Arad, Timişoara, Lugoj şi Deva. Administraţia locală propune includerea acestora în strategia de dezvoltare a judeţului Caraş-Severin, pentru perioada 2014-2020.

Strategia de dezvoltare a municipiului Reșița pentru perioada 2014-2020 se bazează pe realizarea unor planuri integrate care, pe lângă măsurile obligatorii cu privire la infrastructură şi locuințele sociale, vor include și măsuri complementare în domeniile educației, sănătății, serviciilor sociale și ocupării forței de muncă, măsuri care să răspundă la nevoile specifice ale comunității.

(Mirabela Afronie)

3 COMENTARII

  1. https://istoriabanatului.wordpress.com/tag/resita/page/4/

    „…Dincolo de Mociur, către Triaj, se afla un aeroport cu o şcoală de aviaţie pentru avioane mici şi planorism. (p. 10) În dreptul gării Câlnic, în faţa actualei gări „Reşiţa Nord”, mulţi ani după război încă mai era un adevărat „cimitir” de locomotive scoase din uz. (p. 10) Nu departe de acolo se va înfiinţa în 1972 tocmai Muzeul locomotivelor! …”

  2. REZOLVATI PROBLEMA LOCURILOR DE MUNCA IN RESITA SI APOI CONSTRUITI AEROPORT, AUTOSTRADA, etc.
    UNDE SUNT INVESTITORII AUTOHTONI DAR, CEI STRAINI?

  3. Gara europeana avem,normal ne trebuie si autostrada si aeroport….doar asa se obisnuieste.Ce folos ca nu avem trenuri,avem gara,Si poate mai marii judetului or avea elicoptere,avioane de aceia le trrebuie aeroport.

Comments are closed.