Primăria Municipiului Reşiţa a investit prin Direcţia de Asistenţă Socială, în dotarea cabinetelor medicale din incintele unităţilor de învăţământ!

La începutul acestei săptămâni, o echipă din cadrul primăriei, împreună cu viceprimarul Adrian Dacica, a continuat acest demers prin inaugurarea cabinetelor stomatologice din următoarele unităţi de învăţământ: Şcoala Generală nr. 1, Colegiul Naţional Traian Lalescu, Liceul Mircea Eliade, Universitatea Eftimie Murgu. Cabinetele din aceste şcoli deservesc toţi elevii şi studenţii care işi desfăşoară activitatea şcolară în Municipiul Reşiţa. Valoarea totală a investiţiei este de 58.835,04 lei.

De asemenea, administraţia locală are în vedere, în perioada imediat următoare, înfiinţarea şi dotarea unui cabinet şcolar în cadrul Liceului Diaconovici Tietz.Primăria Municipiului Reşiţa face eforturi în a susţine activitatea medicală gratuită pentru elevi şi studenţi. În anul 2016, pentru toate cabinetele medicale şcolare, s-a cheltuit suma de 22.785,52 lei din bugetul local iar prin transfer de la Ministerul Sănătăţii – 61.087 lei.

Este important de menţionat faptul că activitatea medicală se desfăşoară şi pe durata vacanţei, elevii beneficiind de consultaţii gratuite.