Primăria Reşiţa a câştigat încă un proiect pentru modernizarea iluminatului public

Proiectul ”Modernizarea iluminatului public în Reșița – etapa 2021” a fost aprobat de Autoritatea Fondului de Mediu. Acesta are o valoare de 5.426.102 lei și include montarea a 1.515 corpuri de iluminat LED pe 170 de străzi ale municipiului Reșița.

Alte două proiecte se află deja în execuție, lucrările fiind adjudecate la valoarea totală de 15.133.925,40 lei. Acestea includ:

  • extinderea rețelei de iluminat cu 11 km în parcurile: Tricolorului, Copilului, Copiilor, Doman, Poiana Golului, precum și pe 24 de străzi ale Reșiței, înlocuirea a 3161 corpuri de ilumint cu LED, realizarea a 4 treceri pietonale inteligente (str. Făgărașului, str. P. Maior și str. Independenței);
  • Iluminatul public în Parcul Copiilor va fi asigurat prin intermediul unui sistem cu dale fotovoltaice, care convertesc energia solară în energie electrică, Reșița fiind primul oraș din țară care va implementa un astfel de sistem. Plăcile fotovoltaice vor fi încastrate la nivelul pavimentului, în zona centrală a parcului, fiind legate la acumulatori prin sistemul de comandă.
  • 570 de noi corpuri de iluminat ce urmează să fie instalate în cartierele aparținătoare #Moniom, #Câlnic, #Driglovăț, #Cuptoare, #Secu și #Țerova;

În total, cele patru proiecte au o valoare de 26.451.418 lei și includ montarea pe stâlpexistenți a 4.676 de noi corpuri de iluminat și extinderea rețelei de iluminat pe 24 km, precum și implementarea de noi tehnologii ce vor aduce reduceri consistente ale cheltuielilor suportate pentru iluminatul stradal.

De același autor

Related Articles