Primăria Lugoj blochează conturile la 58 de agenţi economici

primarie

Primăria Lugoj a blocat conturile mai multor agenţi economici cu datorii către bugetul local.

Pe lista „neagră” sunt înregistrate 77 de propriri pe finanţele firmelor datoare, pentru creanţe totale de 15 milioane de lei. În ultima perioadă, casieria primăriei a reuşit să încaseze banii de la numai 19 dintre societăţile rău platnice vizate, încă 58 fiind aşteptate să-şi achite restanţele de plată.

Noi am fost nevoiţi să recurgem la aceste metode după ce am încercat pe cale amiabilă să recuperăm banii. Abia după ce somaţiile noastre nu au fost respectate, s-a pus proprire pe conturi. Nu avem alte soluţii„, a spus Francisc Boldea, primarul municipiului.

Cel mai mare datornic al Lugojului este firma Romplan din Bucureşti, care are o datorie de 4,8 milioane de lei. Sume mari de bani datorează şi Essia Dimod, BunaVesţ Witexţ Sineta, TopDeco, CFR L2 sau Horopa. Pe rol, la Judecătoria Lugoj se află în acest moment 30 de dosare, care aşteaptă soluţia finală. Nici la „persoane fizice” situaţia nu este mai bună. Din cei 33.019 contribuabili, doar 19.685 au trecut pe la ghişeele serviciului, 17.342 persoane achitându-şi integral datoriile, iar 2.343 de persoane doar parţial. Suma totală care a fost încasată de la începutul anului se ridică la valoarea de 12.540.000 lei. (Ion Moldovan)

De același autor

Related Articles