Primăria Lugoj așteaptă finalizarea licitației pentru primele 49 de insule digitalizate

Primăria Lugoj așteaptă finalizarea licitației pentru primele 49 de
insule digitalizate, un proiect gestionat de Ministerul Mediului,
Apelor și Pădurilor și finanțat din fonduri europene.

Obiectivul general al proiectului este accelerare a procesului de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor în România cu accent pe colectare separată, măsuri de prevenție reduce reutilizare și valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile și a tranziției la economia circulară în municipiul Lugoj.

Licitația făcută de ministerul mediului este în curs pentru cele 49 de insule aprobate spre finanțare. În funcție de finalizare a licitației vom avea și un termen de livrare a acestor containere.

E depusă încă o solicitare de finanțare pentru alte 100 de insule așteptăm răspuns în cursul acestei luni”, a declarat city managerul, Anca Micșa Oprea.

Proiectul este gestionat de Ministerul Mediulu, Apelor și Pădurilor și finanțat din fonduri europene prin PNRR., valoarea totală a finanțării nerambursabile este de peste 3 milioane de lei, echivalentul a 686 de mii de euro la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile. Cheltuielile neeligibile necesare implementării proiectului vor fi asigurate de unitatea administrativ teritorială Lugoj.

Pentru implementarea sistemului de precolectare a deșeurilor menajere în insule ecologice au fost stabilite 49 de locații în zonele de blocuri din municipiul Lugoj. Aceste amplasamente au fost acceptate atât de reprezentanții primăriei Lugoj cât și de reprezentanții colectorului de deșeuri Retim SA.

Cele mai citite

Related Articles