Primăria Lugoj a majorat valoarea tichetelor pentru nou-născuţi

Începând cu anul 2022, printr-o hotărâre de consiliul local, s-a aprobat acordarea trusoului pentru nou născut, sub formă de tichete valorice.

Anul acesta, primăria municipiului Lugoj vine în sprijinul proaspeților părinți, prin acordarea unui supliment financiar la nașterea copilului.

De la 1 iulie 2022, prin intermediul Direcției de Asistență Socială Comunitară, Primăria Lugoj a acordat, pentru fiecare nou născut, suma de 1.500 lei în tichete valorice. Având în vedere creșterea semnificativă din ultimul timp a prețurilor la alimente și nu numai, Consiliul Local al municipiul Lugoj a aprobat o creștere valorică a tichetelor pentru nou-născuţi de 20%, respectiv majorarea sumei acordate de la 1.500 la 1.800 lei.

Potrivit datelor Direcției de Asistență Social Comunitară, la nivelul municipiului Lugoj, s-au acordat 104 tichete în intervalul iulie-decembrie 2022, și 256 în cursul anului 2023, în total, până acum, au beneficiat 360 de copii nou-născuți“, ne-a transmis corespondentul nostru din Lugoj, Ion Moldovan.

Sunt două condiții pentru acordarea tichetelor aferente trusoului pentru nou-născuți: cel puțin unul dintre părinți să aibă domiciliul în municipiul Lugoj, iar cererea de acordare a suplimentului financiar să fie pusă în termen de 90 de zile de la data nașterii.

Cele mai citite

Related Articles