[AUDIO] Primăria Bozovici ia măsuri la Cascada Bigăr împotriva hoţilor de buzunare

Cascada Bigăr din Caraş-Severin, cel mai vizitat loc din Banat, a devenit şi raiul hoţilor de buzunare. Într-un interval relativ scurt, aceştia au comis două atacuri asupra turiştilor ajunşi în zonă.

O suprafaţă de peste 2.000 de metri pătraţi va amenaja acum primăria Bozovici în zona Cascadei Bigăr din Caraş-Severin pentru reamenajarea locurilor de parcare existente şi realizarea altor câtorva noi. Primarul comunei cărăşene, Adrian Stoicu spune că în urma repetatelor furturi, se doreşte concentrarea mijloacelor de transport ale turiştilor într-un singur loc pentru o mai bună supraveghere a spaţiului. În prezent în intervalul orar 10.00 – 18.00 un echipaj al poliţiei Bozovici patrulează în zonă, dar pentru viitor se urmăreşte ca forţele de ordine să asigure în permanenţă paza locaţiei, a mai subliniat acesta.

Primarul comunei Bozovici, Adrian Stoicu spune că din lipsă de personal nu poate asigura paza permanentă a obiectivului, dar a luat deja câteva măsuri:

“În principiu s-au luat măsuri, inclusiv am zis să mergem să patrulăm noi când am văzut că continuă acele furturi. Nemaiavând jandarmi în zonă, că echipa a fost mutată la Herculane, am solicitat mai mulţi agenţi de poliţie. Postul din Bozovici în momentul acesta funcţionează cu doi agenţi şi nu putea să asigure o permnenţă şi am primit asigurări că o să avem cel puţin în intervalul 10.00-18.00 un echipaj de poliţie în zonă să asigure şi fluidizarea traficului şi răufăcătorii care nu îşi au locul în zonele turistice.”

În perioada imediat următoare, a subliniat primarul comunei Bozovici, se doreşte concentrarea mijloacelor de transport ale turiştilor într-un singur loc pentru o mai bună supraveghere a spaţiului prin reamenajarea locurilor de parcare:

“Încercăm să facem în zona apropiată, să mărim parcarea să concentrăm maşinile într-o singură zonă să nu mai fie împrăştiate pe lungul drumului nesupravegheate.”

Primarul Adrian Stoicu a mai precizat pentru Radio Reşiţa că, în prezent se lucrează la un nou proiect care pe viitor va împăca şi turiştii şi şoferii. Este vorba despre amenajarea unei pasarele suspendate deasupra cursului râului Miniş, între parcare şi cascadă, investiţie ce va reda astfel spaţiul suficient participanţilor la trafic şi va fi şi loc de belvedere pentru turişti.  (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles