Tot mai mulţi cetăţeni din Băile Herculane reclamă la Primărie înmulţirea câinilor comunitari care, adunaţi în haite, devin foarte agresivi. Pentru diminiuarea acestui fenomen, conducerea administraţiei publice locale şi asociaţia care gestionează adăpostul pentru câini de la Mehadia au ajuns la un acord de strângere a acestor animale de pe stăzile staţiunii.

„Prima acţiune pentru strângerea lor va avea luni, 6 februarie, când vom constitui o echipă mixtă de la Primărie şi de la Asociaţia PRO PEŢ care va încerca prinderea şi ducerea la adăpost a acestor animale. Cele mai multe reclamaţii au venit din zona stadionului, unde s-a aciuat o haită de câini şi sunt un real pericol pentru cetăţenii oraşului!”, ne-a declarat Cristian Miclău – primarul urbei de pe Valea Cernei.

Acţiunile vor fi extinse în perioada următoare şi în celelalte zone din oraş, pentru a aduna toţi câinii care umblă pe stradă fără stăpân. Cei mai  mulţi câini de la padocul din Mehadia iau calea Germaniei, unde sunt adoptaţi în număr mare de iubitorii de animale germani.

Paul-Sever SMADU