Primăria Băile Herculane va fi mai eficientă… energetic!

Bugetul oraşului Băile Herculane va fi rectificat în cadrul şedinţei ordinare din această lună a Consiliului Local, pentru finanţarea a două proiecte propuse de executivul Primăriei.

“Având în vedere că au rămas sume necheltuite pe axa de finanţare 7.1 – Dezvoltarea infrastructurii de turism, dorim să depunem un proiect de rectificare, ca să accesăm şi celelalte sume rămase disponibile. În acest sens vom iniţia un proiect de rectificare a bugetului pentru sesiunea a doua a Programului Operaţional Regional, pe axa 7.1. Aici o să fie obiective destinate dezvoltării infrastructurii de turism, iar pentru acest proiect dorim să accesăm 2 milioane de EURO”, ne-a declarat Cristian Miclău – primarul oraşului Băile Herculane.

Un alt proiect pentru care va avea loc rectificarea de buget vizează eficientizarea energetică a clădirii sediului administraţiei publice locale.

“O să supunem dezbaterii Consiliului Local un proiect de rectificare de buget, aici fiind vorba de axa 3.1b pentru clădirile publice, unde avem în vedere eficientizarea clădirii din punct de vedere termic.  O să se înlocuiască instalaţiile electrice, va fi schimbată tâmplăria, se va monta un nou sistem de încălzire, se va îmbunătăţi eficienţa şi consumul de energie în cadrul Primăriei. Am demarat tot ce înseamnă studiu de fezabilitate, proiect tehnic, pentru a fi cu actele la zi şi a le putea depune în termenul stabilit de ADR Vest!”, ne precizează edilul-șef al staţiunii de pe Valea Cernei.

Paul-Sever SMADU