Primăria Arad a decis unde va amplasa Monumentul Marii Uniri

Monumentul Marii Uniri va fi amplasat pe terenul situat între clădirea Consiliului Judeţean şi Casa De Cultură a Sindicatelor. Anunţul a fost făcut de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă în cadrul conferinţei de presă susţinută joi, 5 aprilie 2018. Acesta a precizat că a fost informat de consilierul ministrului culturii şi identităţii naţionale, Gheorghe Pătraşcu în legătură cu obţinerea acordului de principiu din partea Comisiei Naţionale a Monumentelor de For Public din cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Înainte de a solicita Primăriei Municipiului Arad  schimbarea locaţiei pentru amplasarea Monumentului Marii Uniri era nevoie de această aprobare din partea Comisiei Monumentelor de For Public. În acest moment aşteptăm documentul Ministerului Culturii  în care să se solicite schimbarea locaţiei. Numai după aceea vom putea intra în şedinţă de Consiliu Local  în vederea aprobării noului amplasament”.

Primarul municipiului Arad a vorbit şi despre responsabilităţile ce revin fiecăreia dintre părţile implicate în acest proiect.

„În momentul în care se va realiza Monumentul Marii Uniri, administraţia locală  şi cea judeţeană vor amenaja un Parc al Unirii pe terenul din proximitatea Consiliului Judeţean. Amplasarea monumentului este responsabilitatea Ministerului Culturii.”, a precizat edilul.

“Monumentul Marii Uniri de la 1918” ar trebui să fie amplasat la Arad cel târziu la începutul lunii noiembrie.

De același autor

Related Articles