„Prietenul vaccinat” – o soluție pentru cei cu programare la R.A.R.

Nici nu au trecut bine primele zile de restricții anti-COVID-19 și deja au fost descoperite tot felul de căi spre a evita prezentarea certificatului verde, nu ilegale, dar… istețe. „Prietenul vaccinat” este o variantă pentru cei care au programare la Registrul Auto Român.

Sub pretextul că nu aș fi vaccinat, chiar dacă în realitate sunt vaccinat și cu doza a treia, și că am o programare pentru următoarea zi la R.A.R., am vrut să aflu de la persoanele care așteptau în fața porții principale, ce ar trebui să fac, iar ideile nu au ezitat să apară. Unii dintre cărășenii care așteptau la poarta instituției au sugerat să dau ceva cuiva din interior și să îmi preia mașina, alții au sugerat să apelez la „prietenul vaccinat”, adică să vin cu cineva care deține un Certificat verde valid, care să intre el cu mașina la verificare.

Recomandarea Registrului Auto Român

De asemenea aceste idei nu sunt departe de realitate, pentru că în urma convorbirii telefonice cu purtătorul de cuvânt al Registrului Auto Român, am aflat că toți șefii de regionale și inginerii locali au fost instruiți să găsească soluții pentru clienții care nu dețin certificat verde, dar au programare.

De la prietenul care are certificat și intră cu mașina celui ce n-are, până la posibilitatea ca unul dintre cei care lucrează la R.A.R. să preia autovehiculul de la poarta instituției pentru a o trece prin testele necesare obținerii cărții de identitate, toate sunt soluții prin care cei de la Registrului Auto Român încearcă să își ajute clienții.

INFORMARE OFICIALĂ R.A.R.

Potrivit noilor decizii ale Comitetului National Pentru Situații de Urgenta, care intra in vigoare începând de luni 25 octombrie 2021, in instituțiile statului accesul persoanelor este restricționat!


Stimați clienți, prin urmare va aducem la cunoștință ca accesul la sediile RAR din întreaga tara va fi permis, timp de 30 de zile DOAR in baza certificatului verde, care atesta fie vaccinarea, fie testarea de tip RT-PCR sau antigen cu rezultate negative, sau document medical care certifica trecerea prin boala in ultimele 180 de zile.

Ne prezentam scuzele pentru inconveniente si va stăm la dispoziție atât telefonic cat si on-line pentru orice problema care privește activitatea cu clienții a Registrului Auto Roman.

Ascultați un material radiofonic realizat la poarta R.A.R. CS

sursa foto: oradesibiu.ro

De același autor

Related Articles