Preveniți ghinionul – Marți 13!

Porți deschise, puncte mobile de informare preventivă și lecții deschise sunt activitățile planificate a fi desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al Județului Caraș-Severin, în data de 13 august 2019, cu ocazia Zilei Informării Preventive.

În intervalul orar 11:00-13:00, subunitățile de intervenție din Caraş-Severin își vor deschide porțile pentru toți cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de pompier. Vor fi prezentate tipurile de misiuni la care participă pompierii militari, tehnica de intervenție și echipamentele din dotare.

 În intervalul orar 10:00-12:00, în Centrul Civic și Parcul Victoria (”Piața Tricolorului”) din municipiul Reșița se vor organiza puncte mobile de informare preventivă, prin intermdiul cărora se vor distribui cetățenilor materiale tipărite cu mesajele campaniilor naționale de informare preventivă, iar la Râul Alb, unde, în perioada vizată, se desfășoară o tabără școlară, va fi susținută o lecție deschisă. Elevilor participanți le vor fi prezentate măsurile de comportare în cazul producerii situațiilor de urgență, modalități de acordare a primului ajutor în diferite situații, dar și modul de comportare în cazul găsirii de muniție rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate.

Activităţi similare vor avea loc şi în judeţul Mehedinţi. În intervalul orar 10.00-14.00, cadrele ISU Mehedinţi împreună cu voluntari ISU se vor afla în două centre comerciale din municipiul Drobeta Turnu Severin, dar şi în zona fântânii cinetice, unde vor avea loc puncte de informare preventivă. Elevii prezenţi în tabăra de etnografie şi dansuri tradiţionale,  organizată de către Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport, vor primi informaţii utile de la pompieri, în cadrul unei lecţii deschise.

Tot astăzi, în intervalul orar 10.00-14.00, subunităţile de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „ Drobeta” al judeţului Mehedinţi îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre. Vizitatorii vor putea cunoaşte tehnica de intervenţie, cu care echipajele participă la misiunile desfăşurate în sprijinul cetăţenilor. 

Începând cu anul 2011, la inițiativa Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, fiecare zi de marti 13, indiferent de luna anului, este declarată „Ziua Informării Preventive”.       

Pornind de la ideea că un om informat va şti să acţioneze corect şi rapid în orice situaţie, sub sloganul “Preveniți ghinionul – Marți 13” și având ca logo “pisica neagră”, aceste zile ne oferă ocazia să dovedim cetăţenilor că nu marţi 13 în sine aduce ghinion, ci că lipsa unei educații preventive adecvate este ceea ce poate conduce la evenimente nefericite.

De același autor

Related Articles