Fotografie-0011

Primăria Municipiului Reşiţa, în parteneriat cu oraşul Kikinda din Republica Serbia, a demarat proiectul „Prevenirea inundaţiilor – Pentru o calitate mai bună a vieţii”. Delegaţia din Kikinda, compusă din consilierii locali Milivoj Linjacki, Imre Kaboc şi Stanislav Vucjcic, prezenţi astăzi la Reşiţa, şi-a propus ca prin derularea acestui proiect, a cărui valoare depăşeşte un milion de euro, să reabiliteze un canal pluvial pe o lungime de 50 km, care, de-a lungul ultimilor ani, a produs mai multe inundaţii în zona oraşului din Banatul sârbesc. Despre intenţiile municipalităţii reşiţene în acest proiect, primarul Mihai Stepanescu a declarat că se doreşte achiziţionarea unor utilaje necesare intervenţiilor rapide: motopompă, buldoexcavator, corturi, bărci şi un utilaj pentru intervenţii la înălţime. Proiectul, care mai cuprinde un sistem de alarmare şi sesiuni de instruire, se va încheia în luna decembrie a anului viitor.

Un beneficiar indirect al acestui proiect este Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” din judeţul Caraş-Severin. Comandantul acestuia, colonelul Titus Susan, a declarat că dotarea Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă va permite desfăşurarea de acţiuni în comun în caz de necesitate, într-un timp mai scurt.

Contribuţia financiară a Primăriei Reşiţa este de aproape 13.000 de euro, în timp ce partenerii sârbi vor trebui să achite peste 60.000 euro pe durata derularii acestui proiect.