Preşedintele Consiliului Judeţen Caraş-Severin, Romeo Dunca atrage atenţia asupra unui posibil blocaj la deponeul de la Lupac

Preşedintele Consiliului Judeţen Caraş-Severin, Romeo Dunca îi convoacă pe toţi primarii şi noii aleşi judeţeni pentru a discuta despre situaţia deponeului de la Lupac. Întrunirea va avea loc mâine dimineaţă şi vor participa inclusiv operatorul din Piteşti şi reprezentanţii firmelor ce colectează gunoiul din comunele şi oraşele din Caraş-Severin.

Romeo Dunca atrage atenţia asupra unui posibil blocaj din cauza necolectării selective. Preşedintele Consiliului Judeţen Caraş-Severin a declarat că fiecare primar trebuie să înţeleagă procedura de lucru şi problemele care apar dacă deşeurile nu sunt sortate în mod corespunzător.

Președintele Consiliului Județen Caraș-Severin, Romeo Dunca: “Cu prilejul unei vizite la deponeul de la Lupac, am avut o ședință de lucru cu Nelu Popa, Adelin Tuță și reprezentantul unei companii spaniole, care ne-a edificat asupra dezastrului ce ne așteaptă la groapa de gunoi dacă nu vom lua măsuri radicale. Activitatea haotică și necorespunzătoare, în bătaie de joc, care a început acolo riscă să blocheze boxele cu materiale neselectate și care nu sunt compatibile, având ca rezultat imediat diminuarea drastică a timpului de utilizare a deponeului de gunoi. Darea în folosință, mai degrabă cu iz electoral, a locației fără să fie puse la punct toate aspectele va aduce deservicii enorme cetățenilor, iar investiția de zeci de milioane de euro nu își va atinge scopul.

De aceea, invit primarii nou aleși din județ, toți, nu numai pe cei din PNL, noii consilierii județeni și presa să participe la ședința de marți, 13 octombrie, ora 10.30, ce va avea loc în sala mare de la Consiliul Județean. La această întâlnire vor fi prezenți cei responsabili cu deponeul, precum și operatorul din Pitești. De asemenea, vor veni reprezentanții firmelor ce colectează gunoiul din comunele și orașele din Caraș-Severin.

Programul întâlnirii de marți va fi următorul: “La 10:20 ne vedem cu toţii în centru, în faţa intrării principale a primăriei de unde, îmbarcaţi în 2 autobuze puse la dispoziție de dl Popa, vom merge la deponeul Lupac.
Acolo vom înțelege cu toţii procedura de lucru a operatorului si problemele care apar dacă deșeurile nu sosesc în mod corespunzător. Necolectarea selectivă e principala cauză a blocajului iar acest mecanism trebuie înţeles foarte bine de fiecare primar. În incinta deponeului, cu bunăvoința operatorului, ne vom adăposti într-o hală şi vom avea o serie de discuții după care ne întoarcem în sala mare a CJ. Lista celor ce vor continua discuțiile la CJ va fi stabilită la faţa locului înainte de plecarea către Reşiţa în funcţie de problemele fiecăruia.

De același autor

Related Articles