Preșcolarii din comuna Mehadia au o nouă grădiniță, din al doilea semestru școlar!

După o așteptare de câțiva ani, copiii preșcolari din comuna Mehadia vor avea parte de o grădiniță integral nouă, care va deveni funcțională începând cu semestrul al doilea din acest an școlar.

„Este o investiție nouă, modernă, ridicată de la zero, noi suntem beneficiarii, a fost făcută prin Ministerul Educației. Am fost singura comună din județul Caraș-Severin care am beneficiat, prin acest program, de această construcție nouă! Există patru săli de clasă, există grupuri sanitare pentru fiecare clasă separat, există vestiare pentru fiecare sală, există cabinet medical, spații de joacă exterioare pentru copii, practic este dotată cu tot ceea ce trebuie pentru buna funcționare a unei grădinițe moderne!”, ne-a precizat Iancu Panduru – primarul comunei Mehadia.

Conducerea administrației publice a comunei Mehadia dorește să extindă programul grădiniței, unde să se pregătească și copiii din comună care în prezent se deplasează la grădinița din Băile Herculane. „Sunt în jur de 65 de copii care vor frecventa cursurile acestei grădinițe. În momentul în care noi am depus proiectul pentru construirea grădiniței, în urmă cu câțiva ani, erau 90 de copii, dar după ce vom face inaugurarea și se vor muta copiii în noua locație, am demarat și – sperăm că acând sprijinul Imspectoratului Școlar al județului Caraș-Severin – încercăm să obținem aprobarea și să înființăm o grupă de copii cu program prelungit, în sensul că avem din comuna Mehadia în jur de 20 de copii care fac naveta la Grădinița cu Program Prelungit din Herculane. Sperăm ca ceea ce noi ne dorim să fie finalizat și atunci numărul de copii, dacă nu va crește, măcar să se mențină ca până în prezent! La grădinița din Mehadia se pregătesc acum numai copiii din Mehadia, celelalte sate aparținătoare au fiecare grădinița lui – Plugova, Globurău și Valea Bolvașnița – dar odată cu înființarea unei grupe cu program prelungit, copiii care în prezent merg la Herculane sperăm să rămână la noi!”, ne mărturisește Iancu Panduru – edilul-șef al comunei Mehadia.

Paul-Sever SMADU

 

 

De același autor

Related Articles