[FOTO] Preotul Martin Neagu – parohul Bisericii Romano-Catolice din Caransebeş, a trecut la cele veșnice

1601

Grea pierdere pentru romano-catolicii din Caransebeş.

Preotul Martin Neagu, parohul Bisericii Romano-Catolice din municipiu, a trecut la cele veșnice, la doar 50 de ani, în urma unui infarct.

În cursul zilei, a oficiat slujba solemnă din duminica Sfintei Treimi şi ceremonia Primei Împărtăşanii, iar spre seară i s-a făcut rău şi în ciuda eforturilor ambulanţierilor de al reanima, acesta a decedat.

Senatorul Marcel Vela, s-a arătat îndurerat de vestea trecerii la cele veșnice a parohului de Caransebeș şi a publicat un mesaj de condoleanţe pe pagina sa de facebook.

În această seară am primit o veste cumplită. Părintele Neagu Martin s-a ridicat la Cer…
Scriu cu durere aceste cuvinte, pentru că părintele Martin era un Sfânt și doresc să-i aduc aici un omagiu și să-i mulțumesc pentru tot ce a făcut în Caransebeș. A avut o inimă atât de mare și de bună, a pus-o tot timpul în slujba credincioșilor, a Bisericii și a lui Dumnezeu până când, acum, a cedat rapid și necruțător, când nimeni nu se aștepta. A fost mereu un prieten, un doctor de suflete, un ajutor la necaz, un sprijin la greu, un dascăl pentru tineri, un mentor în credință și un părinte la bucurii. Odihnește-te în Pacea Cerului, Prea Sfinte Părinte ! Te vom păstra mereu în amintirea noastră și vom plânge la Crucea Ta, regretând că ai plecat prea devreme dintre noi ! De astăzi, noi toți mai avem un înger în Cer…
Condoleanțe sincere rudelor și întregii comunități romano-catolice din Slatina Timiș și Caransebeș! Dumnezeu să te ierte și să te primească în Rai, suflete frumos !

Despre pierderea grea a unuia dintre slujitorii săi, Episcopia Romano-Catolică de Timișoara a transmis următorul mesaj: „Am aflat trista veste a trecerii fulgerătoare la cele veşnice, în duminica Preasfintei Treimi, 27.05.2018, a Pr. Martin Neagu (14.11.1967-27.05.2018), paroh de Caransebeş, secretar districtual al Decanatului de Severin. Bunul Dumnezeu să îl facă părtaş de odihna sa veşnică, în Împărăţia Cerurilor! «Servitor bun şi credincios! Peste puţin ai fost credincios, te voi stabili peste multe. Intră în bucuria stăpânului tău!» (Mt. 25, 23)”.

Pe rețelele de socializare, sute de mesaje de condoleanțe au fost transmise de credincioșii din Banat și din alte zone, fie ei catolici, ortodocși sau de alte religii.

Pr. dr. Martin Neagu va fi condus pe drumul spre veşnicie miercuri, 30 mai la ora 16.00 în comuna natală Slatina Timiş.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Surse foto. facebook, arhiva diecesana