Prefectul Matei Lupu a reaprins flacăra turismului în Munţii Banatului. Minunea a durat, însă, doar o oră

UPDATE ora 21:00

Minunea care a dus la repornirea sistemului de alimentare cu energie electrică pe Semenic din reţeaua ENEL a durat doar aproximativ o oră. Sistemul a căzut din nou, iar zona turistică Semenic a rămas din nou în beznă.


În urma demersurilor făcute de Radio Reşiţa, Semenicul şi toate localităţile montane de la poalele acestuia au fost realimentate cu energie electrică. De-asemenea şi drumul către staţiunile montane din Caraş-Severin a fost deschis circulaţiei rutiere. Amănunte a aflat reporterul Radio Reşiţa, Hardy Cvoica de la Prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu, prezent în zonă până la remedierea problemelor ivite şi care nu şi-au găsit până astăzi rezolvarea:

„După discuţiile purtate cu ENEL-ul, şi cu drumurile, că bineînţeles nici cu ei nu am stat să nu intervin, am reuşit până la urmă să alimentăm toate localităţile, inclusiv Muntele Semenic pe reţeaua ENEL şi din discuţiile pe care le-am avut cu domnul director răspunzător de Caraş-Severin, mi-a garantat că lucrurile vor intra în normal. Mai mult decât atât, suntem pregătiţi cu încă un generator în situaţia în care cade unul să poată să intervină. Nu iau niciun generator din zonele care sunt cu probleme, rămân pe loc generatoarele, dar la ora actuală suntem pe linia normală, alimentaţi cu energie electrică. Dacă peste noapte nu se întâmplă să cadă pomi, ce mi-au spus cei de la ENEL, nu vor mai fi probleme. Oricum, eu am alertat atât Salvamontul cât şi ISU, să fie foarte atenţi, să monitorizeze orice problemă care se poate ivi pentru că Semenicul şi Herculanele sunt simbolurile noastre ca judeţ. La ora aceasta (n.r. 20.00) sunt alimentate cu energie electrică toate localităţile, nu de la generator ci pe liniile electrice. Mai mult decât atât, vă pot spune că, drumul până pe Semenic este deschis pe două benzi ca să nu mai avem discuţii că nu se poate urca. Îi invit pe toţi iubitorii muntelui, să iasă la aer şi mişcare, să vină pe Muntele Semenic pentru că este o zonă deosebită şi ne mândrim, noi cărăşenii cu ea”, a precizat Prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu pentru Radio Reşiţa.

Sursa foto: facebook

(Hardy Cvoica)