Prefectul, Cristian Gâfu solicită instituţiilor publice măsuri pentru prevenirea infecţiei cu SARS-CoV-2

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a solicitat, vineri, şefilor de instituţii publice să prezinte, la începutul săptămânii viitoare, măsurile ce vor fi aplicate pentru prevenirea infecţiilor cu SARS-CoV-2. De asemenea să ia în calcul inclusiv posibilitatea muncii în ture sau online, în funcţie de particularităţile activităţilor desfăşurate.

Cererea vine după ce reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin au arătat în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, că numărul cazurilor confirmate de COVID-19 s-a dublat la nivelul judeţului şi în municipiul Reşiţa, iar în perioada următoare este aşteptată o creştere ‘exponenţială‘ a infectărilor. De asemenea, aceștia au subliniat că purtarea corectă a măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, alături de vaccinare, rămân singurele modalităţi de protecţie împotriva infecţiei, a precizat sursa citată.

Incidenţa cazurilor de COVID-19 în judeţul Caraş-Severin a ajuns, vineri, la 5,26 la mia de locuitori. În municipiul Reşiţa este 8,75 la mia de locuitori.

De același autor

Related Articles