Prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, alături de reprezentanţii Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi ai Direcţiei de Sănătate Publică, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţii magazinelor mari din oraşul Reşiţa.

S-a discutat despre eficientizarea măsurilor de protecţie şi de prevenire a răspândirii coronavirusului, în contextul în care în Reşiţa numărul persoanelor infectate este în continuă creştere. Prefectul a subliniat obligativitatea respectării cu stricteţe a tuturor măsurilor în vigoare, pentru a preîntâmpina scenariul în care oraşul nostru să intre în carantină.

De asemenea, Cristian Gâfu a propus realizarea unor materiale vizuale şi audio de informare prin care să se atragă în permanenţă atenţia asupra pericolului generat de coronavirus şi asupra măsurilor care trebuie respectate. Totodată, s-a reiterat importanţa evitării aglomerărilor de persoane în magazine şi a supravegherii permanente a angajaţilor şi a clienţilor pentru că, deşi majoritatea respectă regulile, s-au semnalat cazuri în care masca este purtată necorespunzător, atât în rândul personalului, cât şi al clienţilor.

Prefectul a precizat că măsurile, dacă sunt aplicate cum trebuie, vor da rezultate, marcând ca exemplu închiderea şcolilor, măsură care a dus la evitarea unor noi îmbolnăviri în rândul elevilor.