Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, a slujit azi la Reşiţa

În duminica a 29-a după Rusalii Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Parohia „Schimbarea la Față” din Reșița. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Schimbarea la Față” și „Sfântul Ioan Gură de Aur”, numită și catedrala din municipiul reședință de județ. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului. La sfânta slujbă au participat credincioși din cartierul Govândari al Reșiței, dar și din întreg municipiu.

Parohia este situată în cartierul Govândari din municipiul Reşiţa, având microraioanele II şi IV; terenul s-a primit în anul 1991. S-a stabilit ca biserica să se ridice la intrarea în Parcul Tricolor, perpendicular pe axa bulevardului Republicii, spre Gara de Nord. Odată încheiată documentaţia, pe data de 1 martie 1999 s-a început decopertarea a zeci de tone de pământ pentru pregătirea spaţiului viitoarei biserici.

Catedrala din Govândari, aşa cum îi spun reşiţenii, este concepută după modelul bisericii Caşin din Bucureşti. La începutul lunii iulie 1999, săpând pentru fundaţie, în zona viitorului altar, la o adâncime de aproximativ 4 metri, s-a descoperit o cruce de lemn, adusă de râul Bârzava. Dumnezeu a rânduit dinainte locul bisericii. În data de 13 noiembrie 2011 a avut loc târnosirea bisericii de către 4 ierarhi: ÎPS Laurenţiu  Mitropolitul Ardealului, PS Lucian Episcopul Caransebeşului, PS Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei, PS Gurie Episcopul Devei şi Hunedoarei.

Preasfințitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului:

De același autor

Related Articles