locuri-vacanteAdministraţia publică duce lipsă de personal calificat. Persoanele care au pregătirea necesară pot accesa sute de posturi scoase la concurs de instituţiile de stat. Oferta la zi poate fi consultată pe portalul www. posturi.gov.ro. În judeţul Caraş-Severin sunt vacante patru posturi, dintre care două în Bocşa, ambele de inspector debutant în cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială.
Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici organizează concurs pentru ocuparea funcţiei de secretar al comunei Zorlenţu Mare, iar Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin caută consilier pentru Compartimentul de Protecţie a Persoanelor cu Handicap.

În administraţia publică din judeţul Arad sunt vacante şase posturi permanente, între care unul de director.  Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici organizează concurs pentru ocuparea funcţiei de director executiv la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Arad. În Timiş este vacant un singur posţ de şef birou la Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administraţia Publică Locală Timişoara.