port Drobeta Turnu SeverinPrimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, a declarat că administraţia publică locală a demarat demersurile de preluare în administraţie a infrastructurii portuare de la Dunăre. Potrivit sursei citate, solicitarea a fost făcută cu scopul de a atrage în zonă un număr cât mai mare de turişti, în special pe cei care se află la bordul navelor de croazieră străine. „Intrând în inventarul nostru, există posibilitatea accesării de fonduri europene necesare modernizării portului. Dacă acesta va avea standarde europene, oraşul va cunoaşte o dezvoltare economică intensă”, a precizat Gherghe.

În context, edilul şef al municipiului Drobeta Turnu Severin a mai afirmat că deocamdată portul se află în gestiunea Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA” din Giurgiu, iar autorităţile centrale sunt interesate să aprobe transferul acestuia.

„Numai aşa localitatea şi împrejurimile vor fi introduse în circuitul turistic internaţional. Cetatea Medievală a Severinului, castrul roman, ruinele podului lui Apollodor, culele şi muzeul satului de la Cerneţi, sunt doar câteva dintre destinaţiile şi atracţiile turistice riverane Dunării’, a mai spus Gherghe.