Banatul de Munte va găzdui timp de două zile, etapa interjudeţeană a concursurilor Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă. În competiţie participă echipajele care au obţinut locul întâi la etapele  judeţene din Caraş-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea. Concursurile se desfăşoară pe stadionul municipal Caransebeş, spune colonelul Corina Braje de la ISU Semenic.

În această după-amiază, de la ora 17.00 va avea loc şedinţa tehnică, iar probele concursului se vor desfăşura joi şi vineri.

Caraş-Severinul va fi reprezentat la concursul interjudeţean de echipajul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bocşa, respectiv de cel privat de la SC TMK Reşiţa.

Arbitrii competiţiei sunt proveniţi din alte judeţe, decât cele participante, a mai spus colonelul Corina Braje.

Juriul este format din reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin și reprezentanți ai primăriei municipiului Caransebeș, iar arbitrii au fost desemnați din rândul ofițerilor și subofițerilor din cadrul inspectoratelor județene pentru situații de urgență Sălaj, Timiș, Bihor, Arad, Cluj, Maramureș și Satu-Mare, a mai spus colonelul Corina Braje.  

Aceste concursuri vizează dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi deprinderilor specifice, dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile voluntare şi cele private, precum şi popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.