foc-vegetatie

Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit aseară cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă în municipiul de la Dunăre, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată. Au ars aproximativ 500 de metri pătraţi de vegetaţie uscată. Tot ieri, pompierii severineni au intervenit şi pe raza comunei Şimian, pentru stingerea unui alt incendiu de vegetaţie în care s-au făcut scrum 2 hectare de mirişti.

Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale pot avea consecinţe grave asupra comunităţii, prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.
Amenzile prevăzute pentru nerespectarea prevederilor legale, privind protecţia mediului, sunt cuprinse între 3.000 şi 6.000 de lei pentru persoanele fizice şi între 25.000 şi 50.000 de lei pentru cele juridice. În plus, afirmă pompierii, faţă de persoanele care provoacă incendii în urma cărora sunt provocate pagube materiale, sunt întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere, pentru care legea penală prevede pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 7 ani. (Hardy Cvoica)

Sursa: gds.ro

Foto. arhiva