Conducerea Inspectoratului Situatiilor de Urgenta ,,Semenic,, al judetului Caras-Severin, prin  Inspectorul Sef, domnul colonel Coneru Cristinel, a participat astazi, 27 ianuarie, la prezentarea bilantului pompierilor caraseni din cadrul Sectiei de Pompieri Oravita.

Cu aceasta ocazie, au fost prezentate principalele activitati si misiuni de salvare pe care acestia le-au indeplinit pe parcursul anului trecut, modul de pregatire al acestora, problemele cu care s-au confruntat pe timpul operatiunilor de salvare, cat si nivelul de implementare al managementului de nivel ridicat la nivel de subunitate.

Astfel, acestia au executat un numar de 85 de interventii la incendii, 854 interventii SMURD si accidente rutiere, precum si interventii la inundatii (15), la arderi necontrolate (76), cautare-salvare persoane (2), salvari animale (4), cele mai deosebite interventii, atat in ceea ce priveste complexitatea operatiunilor de salvare cat si a rezultatelor acestora, fiind cele din data de  21.03.2019 – incendiu vagoane GARA CFR ORAVITA si din data de 01.04.2019 – incendiu casa particulara Carnecea unde, datorita interventiilor prompte si a gradului de profesionalism dovedit in teren, acestia au reusit sa salveze atat persoanele aflate in pericol cat si a bunurilor.

De asemenea, pompierii militari au participat pe intreg parcursul anului 2019, la un program complex de pregatire practica in diferite obiective de importanta deosebita, recunoasteri in teren, parcurgerea diferitor cursuri pentru dobandirea sau aprofundarea cunostintelor practice si teoretice in operatiuni de descarcerare, prim ajutor si operatiuni de salvare.

Datorita rezultatelor deosebite in activitate, un subofiter a fost inaintat in grad inainte de termen.

Cooperarea cu celelalte structuri si institutii din raionul de interventie al pompierilor oraviteni a fost una fructuoasa, vorbind aici printer altele, de serviciile voluntare pentru situatii de urgenta, politia judeteana, politia de frontiera, jandarmeria si conducerea unitatilor scolare.       

Ca o concluzie, comparativ cu anul 2018, numarul interventiilor a crescut cu cca. 24 %, factorul determinant care a dus la aceasta crestere fiind incendiile de vegetatie uscata si arderile necontrolate, iar cele mai dificile interventii din anul trecut ale pompierilor militari au fost cele legate de incendiile de locuinte si de accidentele rutiere.