Peste 50 de pompieri militari din 5 judeţe se întrec astăzi şi mâine la Drobeta Turnu Severin. Acolo se desfăşoară etapa zonală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă.

La această competiție participă echipaje din Caraș-Severin, Gorj, Dolj, Mehedinți și Vâlcea. Concursul a debutat în această dimineață pe stadionul Angelescu din municipiu, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență DROBETA, sublocotenent Ramona Nistor.

„Câștigătorii acestei etape interjudețene vor fi aleși în urma timpilor pe care îi vor obține la cele patru probe de „foc”, care compun competiția: „Scara de fereastră” , „Pista cu obstacole pe 100 metri”, „Ștafeta 4 x 100 metri” și „Realizarea dispozitivului de intervenție la motopompă. Concursul a debutat la Detașamentul de pompieri Drobeta Turnu Severin, unde a avut loc festivitatea de deschidere și prima probă „Scara de fereastră”, după care se vor desfășura  alte două probe practice.  Mâine va fi ultima probă a concursului „Realizarea dispozitivului de intervenție la motopompă”, iar la finalul competiției va avea loc festivitatea de premiere”.

Echipajul județului Caraș-Severin este format din pompieri militari de la detașamentele Reșița și Caransebeș.