Timp de şapte zile, de când a izbucnit primul incendiu în zona localităţii Eşelniţa, 66 de pompieri au acţionat cu 50 de saci stingători, ATV-uri prevăzute cu instalaţii de stingere, destinate intervenţiei în zone greu accesibile, 10 autospeciale de intervenţie şi alte mijloace specifice pentru localizarea şi lichidarea focarelor de incendiu, care s-au manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 100 de ha, cuprinzând vegetaţie uscată, mărăciniş şi litieră. 
     La acţiunile de stingere s-au alăturat pompierior şi 33 de voluntari ai SVSU Eşelniţa, 4 pădurari şi 10 cetăţeni.
     Vineri, 05 aprilie, un alt incendiu, care a impus o intervenţie continuă a pompierilor, a izbucnit în zona Valea Cernei, Parcul Naţional Domogled, acolo unde, timp de două zile, 68 pompieri din cadrul Detaşamentelor Orşova şi Dr.Tr. Severin, au acţionat cu 3 autospeciale de intervenţie, 2 ATV-uri, 4 autospeciale de transport şi 20 de saci stingători pentru împiedicarea extinderii focarelor de incendiu şi stingerea acestora, suprafaţa afectată fiind de aprox. 12 ha de litieră în pădure de foioase. În sprijinul pompierilor, pentru identificarea focarelor existente, un elicopter a survolat zona. La această misiune s-au alăturat şi 47 de pădurari şi rangeri. 
    Intervenţiile pompierilor pentru stingerea acestor incendii sunt destul de dificile, întrucât terenul este accidentat în pantă, zonele sunt greu accesibile, stratul gros de frunze uscate favorizând extinderea cu uşurinţă a flăcărilor, existând riscul reaprinderii. În prezent, incendiile sunt localizate, pompierii continuând intervenţia prin supravegherea zonelor, pentru a împiedica riscul de reaprindere a trunchiurilor de copaci. Facem apel la cetăţeni să conştientizeze ca focul, deşi ne este prieten, scăpat de sub control poate deveni un duşman de temut ce atentează nu numai la distrugerea mediului şi a bunurilor materiale, ci chiar la viaţă.