Pompierii lucrează sub presiune. „Eu şi colegii mei am fost ameninţaţi, de multe ori”, spune col. Ilarie Buşe

În Caraş-Severin mai sunt multe obiective economice sau de interes public care îşi desfăşoară activitatea, deşi nu au autorizaţie de securitate la incendiu.

Mulţi patroni sau operatori economici spun că nu ştiu cui să se adreseze şi ce să facă pentru a intra în legalitate. Colonelul Ilarie Buşe, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă SEMENIC, susţine că legea privind securitatea la incendiu nu este una nouă, dar nu există prea mare interes.

„Numărul celor care mai sunt fără autorizaţie este destul de ridicat. Sunt obiective din Caraş-Severin la care n-au solicitat niciodată. Le depistăm, cu toate că nu intră în atribuţiile noastre să facem muncă de poliţie”.

Ilarie BuseAnul trecut, în Caraş-Severin au fost identificaţi şi sancţionaţi 79 de operatori economici, care funcţionează fără deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, în condiţiile legii.

Problema este una complicată, ca de obicei. Întotdeauna există unii care încalcă legea și alții care trebuie să vegheze la respectarea ei, iar în cazul de față, pompierii reprezintă „omul negru”. Când se întâlnesc cele două categorii pot ieşi şi scântei. „Eu şi colegii mei am fost ameninţaţi, de multe ori. Am dovezi în acest sens”, spune col. Ilarie Buşe, adjunct al comandantului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă SEMENIC.

În ciuda acestor ameninţări, colonelul Ilarie Buşe a dat asigurări că în acest an sunt planificate controale la toţi operatorii economici depistaţi că funcţionează fără deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles