Pompierii de la ISU Caraş-Severin au fost primii care au donat sânge pentru victimele de la Crevedia

Mai multe centre de transfuzie sanguină din ţară, inclusiv cel din Reşiţa s-au deschis astăzi în afara programului pentru ca cetăţenii să poată dona sânge pentru victimele exploziilor de la Crevedia.

La Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa 23 de persoane au donat astăzi sânge. În urma apelului lansat de Radio Reşiţa, tineri, pompieri şi donatori fidelizaţi, cu toţii s-au mobilizat pentru a ajuta persoanele rănite în explozia de la staţia GPL de la Crevedia.

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic au fost printre primii donatori care s-au prezentat de la primele ore ale dimineţii la unitatea de Transfuzii din municipiul Reşiţa. Unul dintre ei, vizibil îngrijorat a aflat de pe internet că fostul său coleg de şcoală a suferit arsuri grave şi a venit într-un suflet la centru ca să doneze sânge:

„I-am vazut pe colegii mei ca au nevoie de sânge şi sunt raniţi destul de grav în spital, înainte să vin la centrul de recoltare, pregatindu-mă, am intrat pe internet şi am vazut o secvenţa dintr-un videoclip în care era unul dintre foştii mei colegi de şcoală, din şcoala de pompieri, care era destul de grav ranit şi cumva m-a răscolit imaginea asta şi pot să spun că m-a marcat cumva. Riscurile sunt majore. Cel mai mare risc e de a-şi pierde viaţa.

Îi rog pe toţi cei care văd şi cei care simt cu persoanele rănite, indiferent că persoanele rănite sunt pompieri, poliţişti, jandarmi sau cetăţeni. Cred ca e datoria fiecăruia dintre noi să ajutam cum putem”.

Un alt pompier de la ISU Semenic, aflându-se în timpul liber a venit direct de la biserică împreună cu fetiţa sa pentru a da o mână de ajutor colegilor pompieri, care au căzut pradă incendiului din Crevedia.

Sunt şi eu pompier. Sunt solidar faţă de colegii mei şi ceea ce simt, că suntem într-un fel fraţi şi cred că fiecare pompier simte asta.

Sunt sănătos şi cred că asta pot face, să-i sprijin. În primul rând mă gândeam că şi eu pot fi unul dintre ei şi au familii, au copii şi că trebuie întotdeauna orice pompier să se gândească că meseria asta impune riscuri. Orice faptă nu există să nu primească răsplată. Eu acum vin direct de la biserică şi oamenii care au credinţă în Dumnezeu trebuie să se gândească că întotdeauna există răsplată pentru binele pe care-l fac”.

Cei care nu au ajuns în această zi de duminică la centru sunt aşteptaţi şi în zilele următoare pentru că nevoia de sânge este extrem de mare pentru cei care au suferit arsuri grave.

Centrul de Transfuzii din Reşiţa va fi deschis de luni până vineri în intervalul orar 7.30-13.00. Este nevoie de sânge din toate grupele în special de 0 pozitiv dar şi de celelalte grupe cu RH negativ.

Cele mai citite

Related Articles