Duster_IGSU_5

Parcul auto al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic are de astăzi patru autoturisme noi. Colonelul Dragoş Mateescu, prim adjunct al inspectorului şef al ISU Caraş-Severin spune că autovehiculele vor ajunge la subunităţile din Moldova Nouă, Caransebeş şi Reşiţa. „E vorba de maşini de teren de tip Dacia Duster, pentru comenzile detaşamentelor şi a secţiilor pentru a merge în teren, pentru recunoaşteri şi misiuni de intervenţie. Aceste patru sunt de culoare roşie, inscripţionate, faţă de celelalte 3, primite anterior care sunt albe”.

La nivel naţional, au fost distribuite 156 de autospeciale Dacia Duster destinate inspectoratelor pentru situații de urgență. Mașinile au fost achiziționate în cadrul amplului program de înnoire a parcului auto al M.A.I., demarat anul trecut.
„În cadrul programului de modernizare al parcului auto, Ministerul Afacerilor Interne a contractat aproape 2.900 de autospeciale, reprezentând cea mai mare achiziție de acest fel din ultimii ani, cu efecte directe în creșterea nivelului de siguranță al cetățenilor. Până în prezent, structurile de ordine publică și securitate națională cu atribuții în zona combaterii criminalității au primit 1.617 de autospeciale, urmând ca programul să se încheie în luna iunie, când restul de autospeciale vor ajunge la structurile Ministerului Afacerilor Interne”, a declarat viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.

(Sebastian Dragomir)