Pomi de Crăciun, doar pentru personalul silvic şi anul acesta în Caraş-Severin

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva pune la vânzare câteva sute de pomi de Crăciun, însă niciunul în Caraş-Severin. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei silvice judeţene, Dan Câmpan, pomii vor fi doar pentru personalul silvic.

Direcția silvică din Caraş-Severin a adoptat o abordare responsabilă în ceea ce privește recoltarea pomilor de Crăciun din fondul forestier, scăzând gradual numărul pomilor recoltați în ultimii ani și astfel implicit presiunea asupra arboretelui tânăr, încurajând dezvoltarea normală a acestora prin promovarea exemplarelor de viitor drept urmare pentru anul curent se vor recolta maximum 180 de pomi din pepinierele silvice sau din culturile specializate pentru producția de pomi de Crăciun, iar o mică parte provin din lucrările silvice autorizate în arboretele tinere. Toți pomii recoltați vor fi utilizați pentru asigurarea drepturilor angajaților proprii conform prevederilor contractului colectiv de muncă. Din acest motiv nu vom pune în vânzare pomi de Crăciun, această gestionare responsabilă reflectă angajamentul Direcției Silvice de a proteja resursele naturale și de a promova o utilizare durabilă a acestora“.

Dan Câmpan a mai subliniat că, pe raza judeţului există culturi specializate pentru pomii de Crăciun pentru anii viitori.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles