Pomenirea celor adormiţi la Oraviţa Montană

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost vineri, 2 iulie, în Valea Carașului pentru a participa alături de clericii din această zonă la două slujbe de pomenire pentru cei adormiți. Sfintele slujbe au fost oficiate în cimitirele din Parohiile Brădișorul de Jos și „Adormirea Maicii Domnului” – Oraviţa Montană. Au luat parte la acest eveniment toți preoții aparținători Cercului pastoral-misionar Oravița și împreună cu ei și credincioșii din cele două parohii.

După sfintele slujbe a avut loc o conferință în care a fost prezentată tema „Cultul morților și „cultul morții” în evlavia comunităților din Episcopia Caransebeșului-metode catehetice de combatere a influențelor ne-creștine”, de către părintele Alin Mureșan de la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” – Oraviţa Română.

De asemenea, au fost elogiate și personalitățile ce au marcat istoria locală și își dorm somnul de veci în cimitirele parohiale. Cu acest prilej au fost dezbătute și problemele întâmpinate în lucrarea pastoral-misionară desfășurată de preoții aparținători Cercului pastoral-misionar Oravița.

Și în celelalte 9 cercuri pastoral-misionare ale Eparhiei unde au mers delegații Părintelui Episcop, pentru a săvârși slujbe de pomenire în cimitirele parohiale și a organiza conferințe pe tema anului comemorativ.

Acest program face parte din proiectul Episcopiei Caransebeșului de a vizita și sluji în majoritatea cimitirelor din întreaga eparhie, pe întreg anul 2021, an comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor.

PS Lucian, Episcopul Caransebeșului:

De același autor

Related Articles