Polițiștii reșițeni se află la datorie și în minivacanță! Aceștia au constatat mai multe infracțiuni în ultimele 24 de ore

O serie de infracțiuni depistate urmate de măsuri corespunzătoare au făcut parte din activitatea polițiștilor reșițeni în ultimele 24 de ore. Între acestea au fost infracțiuni cu privire la regimul rutier dar și un furt.

La volan, având dreptul de a conduce suspendat

Azi-noapte, la ora 00.48, polițiști de la Biroul Rutier Reșița au oprit pentru control, pe strada Sportului din municipiu, un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani, din comuna Fârliug, care nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

La control s-a stabilit că bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările în acest caz.

Depistat conducând sub influența alcoolului

Tot în cursul nopții precedente, la ora 03.40, polițiști de la Biroul Rutier Reșița au oprit pentru control, în Piața 1 Decembrie 1918, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, care, la testarea alcooltest, avea o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea concentrației de alcool în sânge, iar polițiștii continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Bicicletă sustrasă dintr-un autoturism, recuperată de polițiști

În cursul zilei de ieri, 2 iunie, polițiști de la Poliția Municipiului Reșița au identificat un tânăr de 21 de ani, din Reșița, bănuit că, în data de 2 iunie, la ora 03.00, ar fi spart luneta unui autoturism parcat pe strada Aleea Herculane, iar din interiorul autoturismului ar fi sustras o bicicletă.

Polițiștii au recuperat bicicleta sustrasă, au restituit-o persoanei vătămate și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Atenție! Folosirea ATV-urilor nu este o joacă! Respectați legislația!

Polițiștii Biroului Rutier Reșița efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, încredințarea unui vehicul vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere, modificarea stării locului accidentului fără acordul echipei de cercetare la fața locului și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Astfel, din cercetări s-a stabilit că ieri, la ora 17.20, un minor de 11 ani ar fi condus, pe strada Pogăniciului din Țerova, un ATV neînmatriculat în circulație, iar, la un moment dat, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, pasagerul de pe ATV, un alt minor de 12 ani dezechilibrându-se și căzând pe partea carosabilă.

După accident tatăl minorului de 11 ani, care i-ar fi încredințat acestuia autovehiculul pentru a-l conduce, ar fi mutat ATV- ul de la locul accidentului, în curtea imobilului de domiciliu.

Minorul de 11 ani nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest stabilindu-se că nu consumase băuturi alcoolice.

Celălalt minor a fost transportat la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, fiind rănit ușor, fără a rămâne internat.

Legislația în vigoare prevede că, pentru a conduce un ATV pe drumurile publice, în funcție de categoria și specificațiile tehnice ale acestui tip de autovehicule, este necesară deținerea unui permis de conducere categoria B1 sau B, care se poate obține începând de la vârsta de 16, respectiv 18 ani.

ATV-urile care nu se pot omologa nu au acces pe drumurile publice.

De același autor

Related Articles